Monday, January 31, 2011

"Wei.. Gua punya minat.. apa lu kesah??"

Based from tajuk kat atas tu, mesti korang biasa dgr ayat2 cm kat title tu kan?? Ia ada kene mengena denga minat seseorang tu.. Usually, menda ni berlaku bler ada satu pihak yg cuba nk mengkritik minat seseorang tu.. So, bler dah terkluar ayat2 mcm tu.. mula la berlaku konflik2 yg x diingini.. Contoh?? Haaa.. lu pikir la sendiri.. Aku malas nk cerita.. sbb xbesh mana pown nk cerita.. Kalau kita kaji balik mmg xlari la lumrah manusia ni dari sifat Judgementalism tu.. Ramai yg berpersepsi "Judge a book by its cover" daripada mereka yg "Judge a book by its contents".. Btul x?? aku pown kadang2 jadi mcm tu gak.. So.. before aku citer pasal minat aku.. Aku harap korang open ur mind luas2.. and aku pown akan open luas2 mind aku supaya kita dapat share2 kita nye minat.. Amcm guys?? are u ready?? Hahaha..Jom!!

Aku ni mmg jenis suka nk cuba menda2 baru ni.. bler dah cuba mula la nk jadikan hobi la, bler dah jadi hobi, mula la nk pasang angan2 nk buat jadi real profession la.. Macam2.. Tapi nmpak gaya nya xda rezeki.. so i just keep that as my hobbies je la..

Okay... First skali aku mmg minat btul ngan instrument music ni.. Especially, Guitar.. Mula start main dulu masa form 4, time tu baru abis PMR la katakan.. So, secara xsengaja mula terjebak ke suasana "Honeymoon After PMR".. Pergh.. Mmg rasa mcm xnk blaja trus.. bler xnk blaja.. nk main guitar pulak. pergh.. mmg rasa Kapak la masa tu.. Haha.. My first guitar is just an acoustic. Abah and Kakak aku bagi masa birthday aku.. mmg terharu gler la.. masa nk mula blaja dulu mmg pening la.. xda siapa nk ajar.. nk masuk class, mahal la plak.. Tp dengan berkat keazaman aku yg kental... Ewahh!!. aku berjaya menguasai teknik2 asas utk bermain  instrument tu.. pastu sbb passion gler ngan menda ni, aku rajin2 ushar kat youtube.. tgk virtuoso2 main.. pergh. layan2.. tp now aku dah slow skit main coz busy dgn tugas2 seharian aku.. kepada yg blum mencuba, cuba2 la ek.. minat ni bagus coz leh tajamkan daya focus seseorang tu.. Cuma aku nk pesan kepada yg mereka yg nk start blaja main instrument ni.. first, pastikan korang ada instrument masing2 coz senang korang nk praktik.. Xda la duk pinjam member nye je.. Mau berbulu member tu.. Second korang kumpul duit skit, masuk class music.. Xrugi beb.. mmg banyak yg korang dapat especially teknik2 yg btul.. and jangan lupa nk Solat and blaja ek.. Bak kata orang "Rock-rock juga beb.. tp Ilmu kene penuh didada".. :)


Alright!! Satu lagi minat aku yg bleh dikatakan antara minat aku yg terbaru ialah automotive modification..
menda ni actually datang bler aku start bwak keta masa baru lepas SPM dlu.. biasa la jiwa muda.. bler dah bawak keta.. kaki tu rasa nk tekan pedal smpai abis.. nasib baik ada besi kat bawah pedal.. kalo x.. mmg dh tekan smpai kene jalan raya aa.. hahaha.. so, bler dah henjut keta kaw2 mula la timbul mcm2 masalah.. then, duit melabur cm air.. Jadi, bler dah mcm2 rosak ni, aku start blaja pasal mekanikal ni dengan harapan xda la aku kene melabur duit banyak bler nk repair sendiri..Bleh D.I.Y je.. lebih2 lagi zaman skrg ni byk gak makanik yg kaki kencing.. gua dah penah kene.. beribu abis.. So, Lesson yg gua blaja.. Kenal pasti dlu masalah nya sblum anta repair.. cara nk kenal pasti..haaa.. korang yg ada knowledge..that's good.. kepada yg xda.. kenal2 ngan member yg pandai sal mekanikal ni.. xpown join forum2 or club2.. kat situ berlambak expertise yg leh ajar..



Okay la.. tu je la.. nnt aku update lagi blog2 aku ni dgn topik2 yg menarik.. okay.. Keepin touch k.. :)



  

2 comments:

  1. i pon ade hobi jgak...

    b e r j o y a h!!

    haha ;)

    anyway, lame x dnga u maen gitar

    ouh <3

    ReplyDelete